Akka’ya “TSE Kadın Girişimci Belgesi”

DERNEKLER

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisinde ülkemizin ve dünyanın önde gelen markalarına yönelik plastik enjeksiyon, parça tasarımı, kalıp imalatı ve talaşlı imalat süreçlerini gerçekleştiren AKKA Kalıp Enjeksiyon, gerekli koşulları sağlayarak, TSE-K 645 Kadın Girişimci Belgesi almaya hak kazandı.

Kısa bir süre önce dünyanın en kapsamlı sürdürülebilirlik platformu olan Birleşmiş Milletler Küresel İklim Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imza atan katılımcı şirketler arasında yerini alan AKKA Kalıp Enjeksiyon, TSE-K 645 Kadın Girişimci Belgesi’ni de alarak, kalite yolculuğundaki başarısını taçlandırdı. AKKA Kalıp Enjeksiyon’a TSE-K 635 Belgesi, TSE Bursa Bölge Koordinatörlüğü Belgelendirme Müdürü Asu Kornoşor tarafından verildi.

AKKA Kalıp Enjeksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Akıncı, TSE-K 645’in Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen ve kadın girişimcilerin işletmelerini yönetirken belirli standartlara uygunluklarını gösteren bir belge olduğunu ve bu belgenin, kadın girişimcilerin işletmelerinde kalite standartlarını yükseltmelerine ve daha rekabetçi hale gelmelerine olanak tanıdığını kaydetti.

AKKA olarak TSE-K 645 Kadın Girişimci Belgesi’ni almaktan mutluluk duyduklarını belirten Akıncı, “TSE-K 645 belgesi almak için sadece işletmenin kurucusunun kadın olması yeterli değil, aynı zamanda işletmenin yönetiminde ve kontrolünde de kadınların etkin rol oynaması gerekiyor” diye konuştu.

“KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİN DESTEKLENMESİ HER AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Kadınların iş dünyasındaki varlığının artırılması ve desteklenmesinin ekonomik büyümeye olumlu katkı sağladığına dikkati çeken Nazan Akıncı, “Türkiye'de de kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla çeşitli uygulamalar ve teşvikler bulunmaktadır. Bunlardan biri de TSE-K 645 Kadın Girişimci Belgelendirme Kriteri’dir. TSE-K 645 Kadın Girişimci Belgelendirme Kriteri, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen ve kadın girişimcilerin işletmelerini yönetirken belirli standartlara uygunluklarını gösteren bir belge. Bu belge, kadın girişimcilerin işletmelerinde kalite standartlarını yükseltmelerine ve daha rekabetçi hale gelmelerine olanak tanıyor” dedi.

Açıklamasında, kadın girişimciliğinin desteklenmesinin, sadece ekonomik olarak değil aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamda da önem taşıdığını vurgulayan Akıncı, “Kadınların iş dünyasındaki varlığının güçlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların ekonomik özgürlüğünün artması açısından büyük bir adımdır. Kadın girişimcilerin cesaretlendirilmesi, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınması için büyük önem taşıyor. Kadınların güçlenmesi, toplumun güçlenmesi demektir” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.