Millî Reasürans T.A.Ş.'a ‘Fırsat Eşitliği Modeli’ sertifikası
Türkiye’de sigorta sektörünün sürdürülebilir ve sağlıklı bir yapıya kavuşmasında öncü rol üstlenen Millî Reasürans T.A.Ş. kadın istihdamını öne çıkaran insan kaynakları politikaları ve hem yönetimde hem üretimde etkin rol alan kadın çalışanların güçlenmesi için yaptığı çalışmalar neticesinde, KAGİDER tarafından verilen “Fırsat Eşitliği Modeli” Sertifikası’nın sahibi oldu
Dünyada, tüm sigorta branşlarında reasürans tekeli işletme hakkına sahip ilk ve tek özel şirket olan Millî Reasürans T.A.Ş. çalışanları için yürüttüğü projelerle sektörüne rol model oluyor. Kadın çalışanlar için gözetilen politikalar ve cinsiyet eşitliğine yönelik uygulamaları ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından yönetilen sıkı bir değerlendirme süreci sonrasında “Fırsat Eşitliği Modeli” (FEM) sertifikasını almaya hak kazanan Millî Reasürans T.A.Ş bu sertifika ile sektörüne örnek olurken kadın çalışanlar için uygulanan politikaların önemine de dikkat çekmiş oldu.
Millî Reasürans Sanat Galerisi’nde gerçekleşen buluşmaya KAGİDER Başkanı Emine Erdem, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Esra Bezircioğlu, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Beylem Leblebici Birsen, Proje ve Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Begüm Bayrak ile Millî Reasürans Genel Müdürü F. Utku Özdemir, Genel Müdür Yardımcıları; Özlem Civan, Kaan Acun, Şule Soylu, Şebnem Kurhan Ünlü ve Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı Hanzade Şenol katıldı. Sertifikayı Millî Reasürans Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özşuca’ya, KAGİDER Başkanı Emine Erdem takdim etti.
Törende konuşma yapan KAGİDER Başkanı Emine Erdem, daha önce Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası almaya hak kazanan 38 kurum olduğunu ifade ederek, ‘’Millî Reasürans T.A.Ş ile bu sayıyı 39’a yükseltmenin mutluluğunu yaşıyoruz. FEM sertifikasını alan kurumların faaliyetleri ve insan kaynakları politikaları, kadın istihdamının güçlenmesi konusunda ne kadar hassas olduklarının göstergesi. Kadına iş hayatında ve toplumsal hayatta fırsat eşitliği tanıyan bir Türkiye’de kazanan hepimiz olacağız. FEM sertifikası programı, Türkiye’de iş dünyasında cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için örnek bir model. Bizimle birlikte yola çıkan şirketler hem istihdama katkıda bulunuyorlar hem de kadının güçlenmesini destekliyorlar. Tüm şirketleri FEM sertifikası almaya davet ediyorum. Fırsat eşitliği konusunda birçok kuruma örnek olduğu için de Millî Reasürans T.A.Ş’yi tebrik ediyorum” dedi.
FEM sertifikasını teslim alan Millî Reasürans Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özşuca ise şunları ifade etti: “Kurulduğu 1929 yılından bu yana köklü, güvenilir ve saygın bir şirket olarak asırlık bir çizgide geleceğe doğru ilerleyen ve Ülkemizin ilk, Avrupa’nın da en eski reasürans şirketlerinden biri olan Milli Reasürans’ın başarılı bir performans göstererek bugünlere gelmesinde en büyük payın çalışanları olduğunun bilincindeyiz.
Ekonomik ve sosyal yaşamda kalkınmayı sürdürülebilir kılmak için kadınların rolünün ve konumunun güçlenmesinin gerekliliğine ilişkin bilincin arttığını, bu bağlamda da tüm dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmaların giderek önem kazandığını hep birlikte gözlemliyoruz. İş ve toplumsal hayatımızın önemli bir parçasını oluşturan etik kuralların yanı sıra demokratik toplumlarda bireylerin herhangi bir kalıplaşmış sınırlamaya maruz kalmadan toplumsal yaşamın her alanına eşit biçimde katılabilmesi ilkesini destekliyoruz.
Millî Reasürans olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği çerçevesinde tüm çalışanlarımızın cinsiyet temelli ayrımcılığa maruz kalmadan eşit hak, fırsat ve olanaklara sahip olması gerekliliğine inanıyor ve Şirketimizde kadın çalışanlarımızın mesleki gelişim, kariyer ve sosyal hak imkanlarından eşit fırsatla faydalanmasının Şirketimizin başarılarının sürdürülebilir kılınmasında önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda FEM Sertifikası’nı almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.”